برش تصویر انتخاب قسمت مناسب و حذف بقیه


برش تصویر یکی از کارهای اساسی در ویرایش تصویر است. بدون برش تصویر، ویرایش محدود به تغییراتی انگشت‌شمار مانند تغییر قالب، ابعاد تصویر و یا اعمال برخی افکت‌ها می‌باشد. همچنین لازمه برش تصویر نیز انتخاب قسمتی از تصویر بوده و بدین ترتیب انتخاب نیز در این راستا اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. در ادامه به معرفی ابزارهایی پرداخته می‌شود که در این زمینه کاربرد دارند.

برش

عملیات برش به تنهایی کار ساده‌ای است. برای این منظور کافی است در نوار ابزار، دکمه "برش به انتخاب شده" را کلیک کنید تا موردی که قبلا انتخاب شده است حفظ شده و بقیه تصویر حذف شود. همانگونه که از نام این دکمه مشخص می‌باشد لازم است ابتدا قسمتی از تصویر انتخاب شود که در ادامه توضیح داده خواهد شد. همچنین در تمامی مواردی که انتخاب صورت گرفته است می‌توان انتخاب را با دکمه "لغو انتخاب" حذف کرد. این دو دکمه در حالتی که چیزی انتخاب نشده باشد غیر فعال هستند.

ابزارهای برش و انتخاب
ابزارهای برش و انتخاب

انتخاب

انتخاب به چند طریق ممکن است:انتخاب مستطیل، لسو، بیضی و مجیک وند. این انتخاب‌ها در سمت چپ جعبه ابزار به ترتیب از بالا به پایین وجود دارند که در تصویر قبل نشان داده شده‌اند. توضیح هر کدام از این ابزارهای انتخاب در زیر آورده شده است:

  • مستطیل: انتخاب مستطیل یا مربع با امکان اندازه ثابت، نسبت ثابت یا آزاد.
  • لسو(Lasso): به معنی کمند بوده و با یک بار کلیک و حرکت نشانگر بر روی یک محدوده(منحنی یا جوانب شکل)، امکان انتخاب آن محدوده وجود دارد.
  • بیضی: انتخاب به شکل یک بیضی یا دایره.
  • مجیک وند(Magic Wand): به معنی چوب جادو بوده و امکان انتخاب یک محدوده بر اساس رنگ آن وجود دارد. امکان تنظیم تلرانس(محدوده تغییرات رنگ) امکانپذیر می‌باشد.

انتخاب مستطیل رایج‌ترین انتخاب بوده و در ادامه به عنوان یک نمونه از روش انتخاب و در قالب یک مثال شرح داده می‌شود. بقیه ابزارهای انتخاب نیز پیچیدگی خاصی نداشته و با کمی صرف وقت قابل یادگیری هستند.

تصویری زیر یک عکس را که در محیط paint.net باز شده است نشان می‌دهد. این عکس دارای ابعاد 1000×1600 پیکسل بوده و لازم است تا با حذف قسمتی از بالا و پایین آن به 900×1600 پیکسل تغییر یابد:

تصویر اولیه قبل از برش
تصویر اولیه قبل از برش

ابتدا بر روی ابزار "انتخاب مستطیل" در جعبه ابزار یا لیست پایین افتادنی ابزار در نوار ابزار پویا کلیک کنید:

لیست پایین افتادنی نوار ابزار پویا
لیست پایین افتادنی نوار ابزار پویا

نوار ابزار پویا مطابق ابزار انتخاب شده تغییر می‌کند. همچنین در نوار وضعیت توضیحی در مورد این ابزار داده می‌شود: 

تغییرات با کلیک ابزار
تغییرات با کلیک ابزار "انتخاب مستطیل"

پنج دکمه اول در نوار ابزار پویا که بین تمامی ابزارهای انتخاب مشترک است روش انتخاب مجموعه‌ای را امکانپذیر می‌کند که عبارتند از:

  • جایگزینی: انتخاب جدید جایگزین انتخاب قبلی می‌شود.
  • افزودن: انتخاب جدید به انتخاب قبلی افزوده خواهد شد.
  • کاستن: انتخاب قبلی در صورتی که بر روی محدوده انتخاب قبلی انجام شود از آن کم می‌شود.
  • تقسیم کردن: محدوده مشترک بین انتخاب قبلی و جدید را انتخاب می‌کند. به نظر می‌رسد نامگذاری باید "اشتراک" می‌بود.
  • معکوس: برعکس مورد قبل. محدوده غیر مشترک انتخاب قبلی و جدید را انتخاب می‌کند.

لیست پایین افتادنی بعدی، شکل انتخاب را به صورت زیر تعیین خواهد کرد:

  • عادی: انتخاب به صورت آزادانه.
  • نسبت ثابت: تعیین یک نسبت عرض و ارتفاع که محدوده انتخاب به همین نسبت انتخاب خواهد شد.
  • اندازه ثابت: تعیین عددی عرض، ارتفاع و واحد اندازه‌گیری این اعداد که محدوده انتخاب به همین اندازه بوده و کاربر تنها نقطه بالا و سمت چپ محدوده انتخاب را مشخص می‌کند.

کلیه موارد توضیح داده شده قابل آزمون می‌باشند ولی برای مثال ذکر شده در ابتدای این صفحه به روش زیر عمل خواهد شد که در نوع خود روشی خاص است:

مطمئن شوید که در نوار ابزار پویا دکمه‌های "جایگزینی" و "عادی" انتخاب شده‌اند. حال از گوشه بالا و سمت چپ خارج از تصویر کلیک کرده و تا پایین و سمت راست خارج از تصویر با نگه داشتن دکمه موشواره(دکمه چپ) بکشید:

تنظیم ارتفاع محدوده انتخاب شده
تنظیم ارتفاع محدوده انتخاب شده

با این کار اطمینان دارید که کل عرض تصویر(1600 پیکسل) را پوشش داده‌اید و تنها کاری که لازم می‌باشد تنظیم ارتفاع محدوده انتخاب است. در حالی که دکمه موشواره را نگه داشته‌اید آن را به صورت عمودی حرکت دهید و در نوار وضعیت دقت کنید تا ارتفاع محدوده انتخاب به 900 یا خیلی نزدیک به آن برسد.

حال دکمه "حرکت انتخاب شده" را در جعبه ابزار(تصویر ابتدای صفحه) کلیک کنید. با این کار امکان حرکت محدوده انتخاب شده وجود دارد. دکمه های بالا و پایین را در صفحه کلید رایانه بزنید تا محدوده انتخاب شده در موقعیت مناسب عمودی قرار بگیرد.

حرکت محدوده انتخاب شده
حرکت محدوده انتخاب شده

دکمه "برش به انتخاب شده" را در نوار ابزار کلیک کرده تا بقیه تصویر بجز محدوده انتخاب حذف شود. در صورتی که ارتفاع دقیقا برابر 900 پیکسل می‌باشد، کار به صورت کامل انجام شده است. اگر برای مثال 902 پیکسل است از منو عکس->"تغییر اندازه" را انتخاب کنید. دقت کنید که تیک "حفظ نسبت دید" برداشته شده باشد. حال عدد ارتفاع 902 را به 900 تغییر دهید و دکمه تایید را بزنید. با این کار عکس دقیقا به ابعاد 900×1600 پیکسل خواهد رسید.

بدین ترتیب یک روش ساده، سریع و دقیق برای تغییر یک بُعد از تصویر قابل انجام است.

تبلیغ:
  • نمونه تقویم هجری شمسی
  • نمونه تقویم هجری شمسی
  • نمونه تقویم هجری قمری
  • نمونه تقویم میلادی فارسی
انواع تقویم‌های تصویری رایگان
دانلود تقویم

ارایه دیدگاه عمومی با امکان دادن پاسخ و رای برای کلیه کاربران