2

لیمو ترش میوهای از خانواده مرکبات است که در مناطقی با آب و هوای مدیترانهای پرورش مییابد. بیشتر به منظور آبگیری کشت میشود گرچه حتی از پوست آن نیز به منظور گرفتن عصاره برای تهیه عطر یا طعم دهنده استفاده میگردد. به علت داشتن مقادیر زیادی از ویتامین ث و مواد مغذی دیگر از جمله میوههایی است که مصارف عمومی و دارویی زیادی در زندگی و مکاتب طب سنتی دنیا دارد.
2

گیاهی از خانواده اسفناجیان که به منظور استفاده انسان و دام کشت و شناخته شدهترین گونه آن گرد و شلغمی شکل است که در زمستانها به عنوان لبو استفاه میشود. گونههای دیگر به منظور تولید شکر یا صرفا تغذیه دام پرورش مییابند. چغندر باعث تقویت دستگاه گوارش شده و درمان کننده بیماریهای آن است. عموما به صورت خوراکی مصرف میشود گرچه در مواردی تنقیه نیز میشود.
2

عکسی که مجموعهای از سبزیجات مفید را که به شکلهای مختلف خرد شدهاند به تصویر میکشد. از این میان میتوان به انواع کلم، لوبیا، پیاز، کرفس، فلفل دلمهای، بادمجان، سیب زمینی، خیار و گوجه فرنگی اشاره کرد. زیبایی حاصل از رنگهای مختلف و شکلهای متنوع این محصولات را میتوان با سلامتی مرتبط دانست چرا که چنین مجموعهای تنوع انواع ویتامینها و مواد معدنی مختلف را در خود جای داده است.
3

خیار گیاهی رونده از خانواده کدوییان است و آن را بومی هند دانستهاند که بزرگترین ذخایر ژنتیکی این گیاه را در اختیار دارد. بیشتر آن را آب تشکیل میدهد و به جز ویتامین کا دارای انرژی یا مواد معدنی زیادی نیست. لذا یکی از اجزای رژیمهای غذایی برای کاهش وزن را این میوه تشکیل میدهد. طعم خوبی دارد که به صورت خام و معمولا با نمک خورده میشود. به صورت خیارشور به عنوان طعم دهنده کاربرد دارد.
2

میوهای با طعمی ویژه که به دلیل خوشمزگی و خواص تغذیهای فراوان، طرفداران زیادی داشته و به عنوان پادشاه میوهها نیز شهرت دارد. خاستگاه این میوه کشور هند میباشد که به سایر نقاط دنیا نیز راه پیدا کرده است. علاوه بر مصرف خام، به عنوان طعم دهنده، رنگ دهنده و عصارهگیری برای تهیه عطر نیز کاربرد دارد. سرشار از فیبر، آهن، انواع ویتاوینها خصوصا ویتامین ث و آ و آنتی اکسیدان است.
3

پیاز از قدیمیترین محصولاتی است که باقیمانده آن در زیستگاههای عصر برنز نیز یافت شده و کشت آن به مصر باستان نسب داده شده است. انرژی زیادی تولید نمیکند و همچنین خواص تغذیهای قابل توجهی نیز نداشته و به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار میگیرد. البته طعم دهندهای مهم و اساسی که از عناصر پایه آشپزی بوده و بدون آن آشپزی نوین برای تهیه غذاهای مطبوع انسان تقریبا غیرممکن میشود.
3

میوهای از خانواده هلو که به علت تفاوتهای ژنتیکی میوههای بدون کرک تولید میکند و طعمی شیرینتر و خوشمزهتر از هلو دارد. از قدیمیترین میوهها بوده که بومی آسیا میباشد و حدود دو هزار سال قبل از طریق جاده ابریشم از چین به ایران، یونان و سایر نقاط جهان راه پیدا کرده است. دارای ویتامینهای آ و ث بوده و ترکیبات آنتی اکسیدانی بسیار قدرتمند آن با ارتقای سطح ایمنی از بیماریها جلوگیری میکند.
3

انجیر گیاهی بومی خاورمیانه و آسیای غربی بوده و قدمت زیادی در زندگی انسان دارد به طوری که در کتب مقدس نام آن برده شده است. میوهای خوشمزه میباشد که انواع ویتامینها و مواد معدنی را در خود جای داده است. حضور ویتامینهای گروه ب قابل توجه بوده و تقریبا میتواند وجه تمایز آن با سایر میوهها باشد. همچنین تقریبا تمامی مواد معدنی مفید مانند آهن، کلسیم، منیزیم و غیره را دارا میباشد.
2

از میوههای تابستانی که متعلق به خانواده خیار و کدو است. معمولا با طالبی اشتباه گرفته میشود در صورتی که رنگ داخل طالبی سبز ولی گرمک گوشت زرد رنگی دارد. سرشار از ویتامین آ است اما از ویتامینهای دیگری مانند ویتامین ث و گروه ب نیز بیبهره نیست. این میوه تشنگی را در تابستان برطرف و با دارا بودن ویژگی ملین بودن برای جلوگیری از یبوست و کسانی که از آن رنج میبرند، مفید میباشد.
2

گیاهی از خانواده سیب زمینی که خاستگاه آن هند بوده ولی امروزه در تمامی مناطق گرم و نیمه گرمسیری کشت میشود. جزو غذاهای بسیاری از کشورها است و دستورهای آشپزی خاص خود را در شکلهای مختلف دارد. با توجه به بافت آن یک جایگزین گوشت میباشد و گیاهخواران به آن توجه دارند. تقریبا از تمامی ویتامینها و مواد معدنی بهرهمند ولی با کالری کم برای رژیم غذایی کاهش وزن مفید است.
3

یک سبزی معطر که به صورت خام به عنوان سبزی یا سالاد و یا در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. مقدار قابل توجهی ویتامین کا دارد گرچه سایر مواد مغذی دیگر ولی به مقدار کمتر را نیز دارا میباشد. در این اواخر به علت خاصیت سم زدایی که در یک وبلاگ در مورد آن منتشر شد مورد توجه قرار گرفت و امروزه آب کرفس نیز به عنوان یک آبمیوه کم کالری با طعم خاص آن در بسیاری از آبمیوهفروشیها یافت میشود.
2

انار میوهای بومی کشور ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند است که در حال حاضر نیز درختچههای وحشی آن در سواحل دریای مازندران وجود دارد. در ادیان آسمانی و فرهنگهای مختلف از آن نام برده شده است و از جمله میوههای بهشتی میباشد. منبع خوبی از ویتامینها خصوصا ویتامین ث، گروه ب، کا و سایر ویتامینها بوده و از مواد معدنی نیز مانند منگنز، فسفر، پتاسیم، آهن و غیره نیز غنی است.