سرصفحه

تقویم 1402 نجوم طبیعت و موجودات


درباره سری تقویم نجوم

جهانی که بر فراز ما برافراشته شده بسیار بزرگتر از سیاره زمین است که ما در آن زندگی می‌کنیم. شناخت و درک درست جهان زیبایی که هنوز نهایتی برای آن شناخته نشده است همواره از علاقه‌مندی‌های بشر و به خصوص ایرانیان بوده است و در این راه سعی و تلاش بسیار انجام شده و خواهد شد. اینکه نقاط روشن بالای سر در شب‌ها دارای چه فاصله و ابعادی هستند و یا اصلا چه ماهیتی دارند به مجموعه‌ای از دانش‌ها و ابزارها نیاز داد به طوریکه می‌توان گفت تمامی علوم و فناوری انسان باید صرف آن شود. سری تقویم نجوم سعی می‌کند تا گستردگی جهان و همچنین دستاوردهای بشر برای شناخت آن را در قالب تقویم به تصویر بکشد.

تقویم دیگر سال‌ها:

درباره تقویم 1402

امسال نیز با تقویم 1402 سری نجوم همراه شما هستیم که از عکس‌ها و تصاویری زیبا و جالب درباره دانش ستاره شناسی تشکیل شده است. گزینش عکس‌های تقویم سال 1402 به مانند سال‌های گذشته بر اساس زیبایی و جالب توجه بودن صورت گرفته و همچنین سعی شده است تنوع موضوعی نسبت به سال‌های قبل حفظ شود. این تقویم‌های تصویری در واقع یک بستر محتوایی آموزنده و مفید با موضوع مشخص و مورد علاقه دنبال کنندگان آن یعنی دوست‌داران نجوم و ستاره شناسی است. بنابر این دنبال کنندگان این تقویم تصویری علاوه بر استفاده از آن به عنوان یک تقویم کامل سال 1402 به مدت یکسال جنبه‌های مختلف دانش محبوب خود را در پیش روی خود دارند که امیدواریم مورد قبول واقع گردد.

تقویم 1402 بر خلاف سال‌های گذشته تنها در نسخه رومیزی(دسکتاپ) برای کامپیوتر و لپ تاپ و احیانا تبلت منتشر شده است. علت این کار تفاوت فاحش تعداد بارگیری‌های(دانلود) بین نسخه رومیزی و همراه در سال‌های قبل است و همچنین برخی عکس‌ها نیز با نسخه همراه نامتناسب بوده و گوشی‌های جدید نیز قابلیت تنظیم تصویر زمینه را ندارند. کیفیت تصاویر همانند قبل با کیفیت خوب و قابل قبول QHD برای استفاده به عنوان والپیپر(Wallpaper) یا تصویر زمینه برای نمایشگرهای مختلف کامپیوتر و لپ تاپ ارایه شده است که هم تفکیک‌پذیری مناسبی دارد و هم حجم کم که باعث سهولت بارگیری و استفاده می‌گردد. طرح و رنگ تقویم‌ها نیز بدون تغییر نسبت به سال‌های گذشته می‌باشند. مناسبت‌های تقویم 1402 مطابق روال هر ساله با مناسبت‌های تقویم منتشر شده توسط موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هماهنگ و به روز شده است گرچه تنها به آن مناسبت‌ها اکتفا نشده و به منظور هر چه کامل و جامع‌تر بودن، مناسبت‌های تکمیلی در تقویم گنجانده شده‌اند.

امیدواریم سال 1402 را در کنار تقویم‌های آی زیج با آرامش و پیشرفت سپری نمایید و در طول یکسال استفاده از آنان لذت ببرید. این سال را سالی پر از موفقیت برای دانش نجوم و ستاره شناسی برای کشور عزیزمان آرزو داریم و امید است روزی ایران را یکی از سرآمدترین کشورها در حوزه علوم نجومی و دانش‌های وابسته با آن ببینیم. امروزه دانش‌هایی که محدوده فعالیت بشر را فراتر از کره زمین مقدور می‌سازند یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است. تقویم سری نجوم یک تقویم عمومی می‌باشد که در دسترس همگان قرار دارد و بنابر این مشارکت در آن نیز عمومی است. لذا شما نیز در صورتی که دارای عکس‌هایی هستید که برای این سری تقویم مناسب است می‌توانید آنها را برای ما ارسال کنید تا در تقویم سال بعد مورد استفاده قرار گیرد. نظرات و نقدهای سازنده شما روشنگر راه ما بوده و در انتهای صفحه می‌توانید آنها را درج و به اطلاع ما برسانید.

فایل: Astronomy(1402)-Jpeg-2560x1440-Desktop.Zip

1649
بارگیری(دانلود) شده
نماد نوع فایل
2560 × 1440
(پیکسل)
نماد کاربری رومیزی
رومیزی
(دسکتاپ، لپ تاپ)
7 مگابایت

پیش نمایش:

113 نماد بارگیری

فروردین 1402:

در سمت راست نور یک شهر که توسط کریستال‌های ریزی که در حال ریزش بر روی سطح زمین هستند به شکل ستون‌هایی از نور نمایان شده است. در سمت چپ نیز شفق قطبی که حاصل برخورد ذرات ساطع شده از خورشید با جو زمین است دیده می‌شود. عکاس در مرکز ایستاده و انتخاب‌های شما را نشان می‌دهد. این عکس در اواخر سال 2021 در نزدیکی نروژ گرفته شده است.
77 نماد بارگیری

اردیبهشت 1402:

سحابی خفاش در واقع در قسمت شرقی سحابی بزرگتر پرده قرار دارد که باقیمانده انفجار ابرنواختری مربوط به مرگ یک ستاره غول پیکر در 30000 سال پیش هستند. سحابی پرده و خفاش به ترتیب سه و نیم درجه از آسمان را می‌پوشانند که زاویه نسبتا بزرگی داشته و فاصله 1400 سال نوری از زمین دارند. در عکس رنگ‌های قرمز و آبی به ترتیب تشعشعات هیدروژن و اکسیژن می‌باشند.
70 نماد بارگیری

خرداد 1402:

عکسی که از پنجره یک هواپیمای فضایی آموزشی در زمان مناسب از پرتاب فضاپیمای اِندِور گرفته شده که با شکافتن ابرها و بر فراز آنان در حال رفتن به سمت ایستگاه فضایی بین المللی است. این پرتاب در واقع آخرین پرتاب این فضاپیما در سال 2011 می‌باشد که بعد از 20 سال خدمت خود 25 ماموریت فضایی داشته و 148 فضانورد را به فضا برده است.
38 نماد بارگیری

تیر 1402:

در مرکز سحابی خرچنگ یک ستاره نوترونی مغناطیسی به بزرگی یک شهر وجود دارد که 30 بار در ثانیه به دور خود می‌چرخد که در عکس نقطه درخشان مرکزی دایره محصور کننده آن می‌باشد. این تصویر حاصل ترکیب عکس‌های گرفته شده از تلسکوپ فضایی هابل، تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا و تلسکوپ فضایی اسپیتزر به ترتیب با رنگهای بنفش، آبی و قرمز است.
44 نماد بارگیری

مرداد 1402:

عکس قایقی که در زمان طلوع خورشید دقیقا بر روی آن قرار گرفته است و از لحاظ زمان، مکان و اندازه همراه با خوش شانسی گرفته شده است. محل تماس خورشید با سطح دریا نیز به علت انعکاس با هوای گرم بالای آب گستره شده و شکل امگا به آن داده و همچنین خورشید به علت جو زمین بزرگتر به نظر می‌رسد. این عکس در دریای مدیترانه و نزدیکی ولنسیا اسپانیا در تابستان 2020 گرفته شده است.
37 نماد بارگیری

شهریور 1402:

در پشت مناره‌های طبیعی در یک پارک ملی در غرب استرالیا و در عکسی که در مدت 2 ساعت گرفته شده است خطوطی روشن دیده می‌شود. این خطوط در واقع رد ماهواره‌های مدار پایینی زمین و اکثرا ماهواره‌های استارلینک هستند که نور خورشید را منعکس می‌کنند. امروزه تعدد این ماهواره‌ها معضلی در گرفتن عکس‌های نجومی و رصد اجرام آسمانی شده‌اند چرا که باید رد آنان حذف شود.
34 نماد بارگیری

مهر 1402:

یک ستاره کروی چگونه می‌تواند یک سحابی مستطیل ایجاد کند؟ این تضاد وقتی روشن می‌شود که با بررسی شواهد متوجه می‌شویم این سحابی در اصل به شکل یک استوانه توخالی است که ما آن را از پهلو نگاه می‌کنیم. در صورتی که زاویه دید ما روبروی این سحابی بود به احتمال زیاد آن را به شکل دایره‌ای می‌دیدیم که مرکز آن یک ابرنواختر به شکل یک نقطه نورانی نمایان بود.
37 نماد بارگیری

آبان 1402:

تصویر گرافیکی که نشان می‌دهد میدان مغناطیسی بزرگترین سیاره منظومه شمسی هنگام برخورد با وزش ذرات باردار از سمت خورشید فشرده شده و این ذرات را به سمت قطب‌های مشتری هدایت می‌کند. در آنجا الکترون‌ها با جو مشتری برخورد کرده و وقتی با یون‌های گازی برهم کنش می‌کنند باعث برانگیخته شدن آنان شده و نوری ساطع می‌شود که در واقع شفق قطبی است. همین شرایط در زمین هم به وقوع می‌پیوندد.
23 نماد بارگیری

آذر 1402:

عکسی از یک تلسکوپ با قطر 17 متر که در رصدخانه صخره بچه‌ها در جزایر قناری کشور اسپانیا واقع شده است. اشعه‌های لیزی که به تکه‌های کوچک می‌تابد در واقع سامانه تنظیم این تلسکوپ مرکب می‌باشد. این تکه‌ها آینه‌هایی هستند که این تلسکوپ را تشکیل داده و لازم است با یکدیگر هماهنگ شده و نسبت به نقطه کانونی تلسکوپ تنظیم شوند.
27 نماد بارگیری

دی 1402:

عکسی زیبا که سیارات زحل(کیوان)، مریخ(بهرام)، زهره(ناهید) و مشتری(هرمز) را ابتدای صبح در یک امتداد در بالای اهرام مصر نشان می‌دهد. قرار گرفتن این سیارات در یک محدوده مکانی نزدیک به یکدیگر(از دید ناظر زمینی) و در یک امتداد اتفاقی نادر است که عکاسی آن بر فراز اهرام مصر بر زیبایی و جذابیت این عکس افزوده است.
36 نماد بارگیری

بهمن 1402:

سایه کمانی شکل زمین بر ماه کامل که با دقت در رنگ‌ها می‌توان حتی جو زمین را نیز در این سایه مشاهده کرد. پدیده ماه گرفتگی جزییات زیادی از ترکیب اجرام سماوی را برای ما آشکار می‌کند و در این مورد بخصوص که قسمتی از سایه زمین بر روی ماه است مورد توجه دانشمندان بوده است به طوری که ارسطو در چهار قرن قبل از میلاد مسیح(ع) آن را ذکر کرده است.
39 نماد بارگیری

اسفند 1402:

عکسی از خورشید گرفتگی در جنوبگان(قطب جنوب) که بر فراز یک رصد خانه گرفته شده است. تصاویر مربوط به خورشید هر چهار دقیقه یکبار گرفته شده که مراحل مختلف خورشید گرفتگی را نشان می‌دهد. مسیر حرکت خورشید نیز به موازات خط افق بوده که مختص نواحی قطبی است. در وسط تصویر و بر روی بام کارکنان این رصدخانه ایستاده و دست‌های خود را بالا گرفته‌اند.

ارایه دیدگاه عمومی با امکان دادن پاسخ و رای برای کلیه کاربران